Konsulterfarenhet

Under de senaste 20 åren har jag haft den fina förmånen att arbeta som organisationskonsult inom de mest skiftande områden. Jag har mött målgrupper som tekniker, präster, lärare, forskare, brandmän, läkare och specialister och säljare. Under åren har jag utforskat ledarskap, grupper och organisation inom processindustrin, Hightecföretag offentlig sektor och privata bolag såväl som i föreningslivet.

Att vara nyfiken och utforska nuläge och framtid tillsammans med ledare och medarbetare har varit framgångsnycklar för att lotsa processerna framåt och göra insatser som verkligen ger effekt.

Kommunikation och ledningsgruppsutveckling är mina specialområden och arbetssätt och metoder hämtas från både forskning och best practise. Kunden får snabbt lättillgängliga arbetsmetoder som är lätta att använda för att skapa förändring.

Som författare har jag skrivit 6 böcker i ledarskap och kommunikation.  Flera av böckerna finns utgivna på studentlitteratur och är kurslitteratur på Sveriges universitet i kurser om samtalet och kommunikation.

Vid sidan av mitt arbete finns ett stort musik- och naturintresse. I bandet Sanna Blue framför jag egna produktioner som även finns på Spotify. Se SannaBlue och Susanne Bergman Band. Jag är ofta ute i skog, mark och sjö och vandrar, åker kajak eller njuter av skärgården.  Yoga och styrketräning finns med på agendan och är en viktig del av en fin livskvalitet.