Välkommen till Backstagepodden!

Backstagepodden – en podd om människor som gör avtryck 

I Backstagepodden träffar vi personer som på olika sätt gör eller har gjort avtryck inom något av våra huvudteman; Tillit, empatiskt ledarskap och sårbarhet, förändringsledning och GRIT. De här personerna är normalt sett inte kända för just det som vi kommer att få höra dem berätta, men deras historier har gemensamt att de är fascinerande och engagerande och det vi vill lyfta fram. De har alla gemensamt att de står för ett hållbart och balanserat arbetsliv genom att agera förebilder på olika sätt.  

 Varje poddavsnitt följs upp med artiklar på samma tema för att du som lyssnar inte bara ska få inspiration av deras berättelser utan också från fakta, från forskning och annan inspiration.  

 UCS Management som ligger bakom podden jobbar med utveckling av individer, grupper och företag och vi konsulter har tillsammans mer än 200 års erfarenhet av både proaktivt och reaktivt utvecklingsarbete. Vi som håller i podden är Louise Lennersten och Susanne Bergman. Louise har mångårig erfarenhet från näringslivet i roller som VD, COO, konsultchef och operativ i en rad olika branscher. Susanne har arbetat som organisationskonsult i praktiskt taget hela sitt yrkesliv och är dessutom författare till sex böcker där flera används som litteratur inom ledarskap och organisation vid flera av våra universitet. Gemensamt för oss är nyfikenheten för essensen i människan och de olika drivkrafter som skapar underverk i arbetsvardagen.  

 Välkommen att lyssna på Backstagepodden och tyck gärna till!   

Introduktion till Backstagepodden by UCS Management

En podd av UCS Management med Louise Lennersten och Susanne Bergman

#1: Att medvetet bygga en tillitsfull organisationsstruktur – med Martin Källström

I vårt första avsnitt gästas vi av Martin Källström, superentreprenör och numera produktchef på Multiply. Martin har mångfacetterad erfarenhet av att bygga organisationer inom olika branscher och områden, både nationellt och internationellt. I avsnittet berättar Martin om sina medvetna strategier och metoder för att bygga en framgångsrikt tillitsfull kultur, om balansen mellan tillitsfulla relation och styrning och om sin syn på begreppet tillit.

#2: Tillit ur ett samhällsperspektiv – möt blåljusprästen Anna-Carin Gabelic

I andra avsnittet träffar vi Anna-Carin Gabelic som är blåljuspräst och stöttar vår blåljuspersonal i bakgrunden för att de ska orka stå längst fram. Anna-Carin var med under påskupploppen 2021 och även under sprängningen på Ådalagatan i centrala Linköping 2019.

Vi har ett samtal om tillit till samhällets olika funktioner och till samhället i stort, om värderingar som rotas i en grundtro och en vilja att göra gott och om hur man förbereder sig för det som man inte vill ska hända.

#3: Sårbarhet och Empati –  Vi möter Joakim Hedström

Denna gång tar vi oss an temat ”empatiskt ledarskap och sårbarhet”

Joakim Hedström tar i det här avsnittet med oss in i sin öppenhet och sårbarhet. Joakim jobbar med ”så någon bryr sig” där känslan att bli berörd och att få saker att hända är i centrum. Vi pratar om det levande livet, om en sorglig bakgrund, om hopp, distraktionsmoment och en mormor som steker pannkakor och gråter.

Joakim visar en öppenhet och sårbarhet som är både inspirerande och motiverande och på djupet så man bryr sig.

#4: Specialavsnitt – Cybermanagement Vad är det och hur gör man?

I detta specialavsnitt intervjuar Louise Henrik Krohn, VD för UCS Cyber Security och Susanne Bergman, konsult på UCS Management och backstagepoddenkollega. Tillsammans arbetar Susanne och henrik med att stötta företag i deras cybersäkerhetsarbete utifrån perspektiven ”Strategi – Struktur – Kultur” där den mänskliga brandväggen får lika mycket utrymme som den tekniska. Hur ska vi navigera i den här djungeln? Och kan vi agera likadant i cybervärlden som vi kan i verkliga världen?

Henrik och Susanne diskuterar och svarar på frågor i ämnet och navigerar snyggt mellan snåriga ettor och nollor.